Actueel

Ons laatste nieuws

5 redenen om je website te laten vertalen
18 februari 2021
Martin Kok

Ook middelgrote en zelfs kleine bedrijven hebben steeds vaker een website in meerdere talen. Waarom eigenlijk? Nou, daar hebben ze een boel goede redenen voor, waarvan we er hier vijf uitlichten. Wellicht gelden ze ook voor jou?

Verder lezen
Welke taal spreekt men in welk land?
10 februari 2021
Tijmen Klous

Het is een vraag die ons in het dagelijks leven weleens wordt gesteld: welke taal spreken ze eigenlijk in...? Dit lijkt op het eerste gezicht natuurlijk een makkelijke vraag. Welke taal spreken ze in Frankrijk? Frans. Welke taal spreken ze in IJsland? IJslands. Welke taal spreken ze in Oostenrijk? Oostenrijks. Hee: daar gaat het toch fout... In Oostenrijk spreken ze natuurlijk Duits of eventueel een Oostenrijks dialect van het Duits. Maar als je hier verder over nadenkt, komen er nog veel meer bijzonderheden boven water.

Verder lezen
Vier tips om succesvol je tekst te laten vertalen
2 december 2020
Nora van Arkel

Iedereen heeft wel eens een vertaling nodig. Of je nu een bedrijf hebt, of zelf op reis gaat: alle teksten die over de grens gelezen moeten worden gaan door een letterlijke (of culturele) vertaalslag. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo makkelijk mogelijk een goede vertaling aanvraagt?

Verder lezen
Directvertalen helpt je een nieuwe baan te vinden tijdens de coronacrisis
7 oktober 2020
Nora van Arkel

Door de coronacrisis is het aantal werklozen in Nederland met 26% procent opgelopen in het tweede kwartaal. Helaas is ook het aantal vacatures flink afgenomen. Een moeilijke tijd als je een nieuwe baan zoekt. Daarom willen wij je graag helpen met je beste kans maken op het veroveren van een nieuwe positie in deze roerige tijden.

Verder lezen
30 september: Internationale dag van de vertaler
30 september 2020
Nora van Arkel

Eén keer per jaar staan onze vertalers in het zonnetje, op de dag die naar hen vernoemd is: de dag van de vertaler. Nu stelen onze vertalers natuurlijk elke dag de show, maar deze dag is net iets specialer. 30 september is namelijk de herdenkingsdag van Sint Hiëronymus.

Verder lezen
6 dingen die je nog niet wist over tekens en hoe ze met onze taal mee veranderden
30 juni 2020
Nora van Arkel

Elke dag lezen we tekst en tekens: dat je nu op deze pagina zit, bewijst dat maar weer. Ondanks dat de meeste Europese talen geschreven worden in de letters die je nu voor je ziet, worden er nog veel meer schriftvormen gebruikt om boodschappen over te brengen. Hoe zit dat eigenlijk?

Verder lezen
Amazon is naar Nederland gekomen
10 maart 2020
Nora van Arkel

De webgigant uit Amerika opent zijn digitale deuren op Amazon.nl. Nederlandse webwinkels zoals Bol.com en Coolblue houden hun hart vast, want de intrede van een marktverslinder zoals Amazon kan de balans in één keer veranderen. Wat verandert er en wat is er voor nodig voor Amazon om succesvol te worden in Nederland? Hoe belangrijk is het dat er nu een Nederlandstalige website is?

Verder lezen
Fout machinevertaling: president China 'Mr. Shithole'
19 januari 2020
Nora van Arkel

Het blijkt maar weer dat automatische vertalingen niet altijd goed gaan. Xi Jinping kwam voor een vervelende verrassing te staan tijdens zijn staatsbezoek, omdat de machinevertaling van Birmaans naar Engels op Facebook zijn naam niet goed vertaalde.

Verder lezen